21.12.2018

Hollolan Hirvi Kivisahti

Hollolan Hirvi Kivisahti

Panimo: Hollolan Hirvi
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Sahti
Käymistapa: Pintahiivatyyppinen tuoreolut
Alkoholi: ~ 7,0 %

Kantavierre: ~ 20,0 °P

Maltaat: Aito sahtimallas, ruismallas
Humalat: Talon oma käpyhumala

Maku: Kivisahti on karamellimaltaisen ja banaanimaisen makunsa lisäksi myös hieman savuinen, katajainen, mausteinen ja miedosti rukiinen sahti.

Tuoksu: Sen äärimmäisen valloittavasta ja aromikkaasta tuoksusta on löydettävissä mm. makeita, hedelmäisiä ja katajamaisia nyansseja.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan kivisahti on täyteläinen, matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen ruskeahkoa ja sameaa runkoa koristaa tiivis ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Hollolan Hirven valmistama kivisahti on maailman ainoa kaupallinen kivisahti. Se on juomistani erilaisista sahdeista mielestäni selkeästi paras ja muutoinkin oluena suorastaan erinomainen. Sen tulisi ansaita huomattavasti enemmän huomiota ja kiitosta osakseen, sillä kyseessä on todellakin aito ja erittäin tyylikäs suomalainen perinnejuoma.

Olut on juotu @ Hollolan Hirvi

Arvio: 85/100

3 kommenttia:

 1. Tätäpä olisi kiva päästä maistamaan, mistähän tätä onnistuisi löytämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä pystyy ostamaan/maistamaan ainoastaan Hollolan Hirven omasta panimoravintolasta Hollolassa. Siellä kannattaa piipahtaa jonain kesäisenä keskiviikko iltana, jolloin heillä on samalla tarjolla maittava grillibuffet :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, täytyypä siis Hollollassa joskus poiketa :)

   Poista