TAP 6 Mein Aventinus
Panimo: Schneider Weisse G. Schneider & Sohn
Alkuperämaa: Saksa
Tyyli: Weizenbock
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,2 %
Kantavierre: 18.5 °P
Katkeroaineet: 13,9 EBU
Väri: 52,0 EBC
Maltaat: Anthus-, Hermann- ja Tremie-vehnämaltaat (50 %), Marthe-, Prestige- ja Glagow-ohramaltaat
Humalat: Hallertau
Maku: TAP6 on erittäin makea ja paahtomaltainen weizenbock. Tyypillistä tämän oluen maulle ovat tummahedelmäisyys, sitruksisuus, banaanimaisuus, vehnäisyys, lakritsisuus sekä runsas mausteisuus. Lisäksi on mainittava, että oluen jälkimaku on miedosti katkera ja aivan liian alkoholimainen.
Tuoksu: Mitä oluen aromiin tulee, niin se on makea, hedelmäinen ja alkoholin kyllästämä.
Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltansa olut on täyteläinen, keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Oluen runko on punertavanruskea ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka paksu ja samettinen.
Loppukommentit: TAP 6 Mein Aventinus on legendaarinen saksalaisolut, jota on valmistettu samalla reseptillä aina vuodesta 1907. Se lukeutuu oman tyylilajinsa kirkkaimpaan kärkeen ja on myös samalla yksiä suosikki vehnäoluitani.
Arvio: 82/100
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti