28.11.2019

Schneider Weisse TAP 6 Mein Aventinus

TAP 6 Mein Aventinus

Panimo: Schneider Weisse G. Schneider & Sohn
Alkuperämaa: Saksa

Tyyli: Weizenbock
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,2 %

Kantavierre: 18.5 °P
Katkeroaineet: 13,9 EBU
Väri: 52,0 EBC

Maltaat: Anthus-, Hermann- ja Tremie-vehnämaltaat (50 %), Marthe-, Prestige- ja Glagow-ohramaltaat
Humalat: Hallertau

Maku: TAP6 on erittäin makea ja paahtomaltainen weizenbock. Tyypillistä tämän oluen maulle ovat tummahedelmäisyys, sitruksisuus, banaanimaisuus, vehnäisyys, lakritsisuus sekä runsas mausteisuus. Lisäksi on mainittava, että oluen jälkimaku on miedosti katkera ja aivan liian alkoholimainen.

Tuoksu: Mitä oluen aromiin tulee, niin se on makea, hedelmäinen ja alkoholin kyllästämä.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltansa olut on täyteläinen, keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Oluen runko on punertavanruskea ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka paksu ja samettinen.

Loppukommentit: TAP 6 Mein Aventinus on legendaarinen saksalaisolut, jota on valmistettu samalla reseptillä aina vuodesta 1907. Se lukeutuu oman tyylilajinsa kirkkaimpaan kärkeen ja on myös samalla yksiä suosikki vehnäoluitani.

Arvio: 82/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti