4.11.2017

Brooklyn Kiwi's Playhouse

Brooklyn Kiwi's Playhouse

Panimo: Brooklyn Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Sour/Wild Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,1 %

Maltaat: 2-row, Pale, Wheat Malt
Humalat: Willamette, Perle, Simcoe, Amarillo

Maku: Kiwi's Playhouse on kirpeä ja hapan olut, jossa maistuu runsaan kiivimäisyys sekä sitruksisuus. Sen muutoin hedelmäinen ja kukkainen profiili on varsin raikas ja sopivan täyteläinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu poikkeaa maustaan lähinnä sen maltaisemman kokonaisuuden turvin.




Ulkonäkö ja koostumus: Olut on koostumukseltaan keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan muutoin keskihiilihappoinen sekä hieman vetinen. Sen runko on kullanvärinen ja melko kirkas sekä sitä koristava vaahtokukka melko niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Kiwi's Playhouse on hapan ale, jota kypsytetään kiiveillä täytetyssä viinitynnyrissä muutaman kuukauden ajan. Tämän jälkeen sitä sekoitetaan vielä toisen oluen kanssa, jonka kypsytysaika on ollut yli vuoden mittainen. Jotta prosessista tulisi täydellinen, olueen lisätään myös Lactobasillus-bakteeria, halutunlaisen happamuuden aikaansaamiseksi. Kyseessä on siis erittäin hienostunut ja tarkoin kriteerein valmistettu olut. Sen saatavuus on varsin rajoitteellinen, joten jos sitä jostain löydätte, järkevintä olisi ehkä napata sitä pullo tai pari kotiinviemisiksi. Hyvä olut kaikin puolin, suosittelen.

Arvio: 85/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti