14.4.2020

Ylikylä Pohjan Neito

Pohjan Neito

Panimo: Ylikylä Olut
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Hefeweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

IBU-arvo: 18

Maltaat: Wheat, Pale Ale, Pilsener
Humalat: Saaz, Perle

Maku: Juomakokemukseni perusteella Pohjan Neito osoittautui vehnäiseksi, hedelmäiseksi, viljaiseksi, hiivaiseksi, banaanimaiseksi sekä mausteiseksi ja yrttimäiseksi pintahiivaolueksi.

Tuoksu: Aromiltansa olut oli varsin raikas ja makuaan selkeästi havumaisempi.



Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntuma oli mielestäni melko kevyt, voimakas hiilihappoinen sekä hieman vetinen. Ulkoasultaan olut oli kirkkaankeltainen ja utuinen sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka todella paksu ja samettinen.

Loppukommentit: Pohjan Neito on käsitykseni mukaan yksiä eli jopa harvinaisin Ylikylän valmistamista oluista. En ole nähnyt sitä myynnissä kuin tasan kerran, siitä ei ole tietääkseni kirjoitettu yhtään arvostelua ja sillä on pöyreät nolla arviointia Ratebeerissä. Untappdissä oluen 4,5% versio on saanut 19 arvostelua ja 5,0% versio 49 arvostelua eli eivät nämäkään lukemat päätä huimaa.

"Tuo oli kaunis Pohjan neiti, maan kuulu, ve'en valio. Istui ilman vempeleitä, taivon kaarella kajotti pukehissa puhta'issa, valke'issa vaattehissa; kultakankaasta kutovi, hope'ista huolittavi kultaisesta sukkulasta, pirralla hope'isella".

Arvio: 57/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti