29.8.2018

Flying Dog The Truth Imperial IPA

Flying Dog The Truth Imperial IPA

Panimo: Flying Dog Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Double IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,7 %

IBU-arvo: 80

Maltaat: Münich, Malted Wheat
Humalat: Warrior, Summit, Columbus, Citra, Amarillo

Maku: The Truth Imperial IPA on voimakkaasti humaloitu olut, jonka makeassa ja leipämäisen maltaisessa maussa esiintyy trooppisen hedelmäisiä, sitrusmaisia, havuisia ja yrttisen mausteisia vivahteita. Jälkimakunsa puolesta olut melko kuiva sekä erittäin katkera.



Tuoksu: Oluen varsin raikas, mutta hieman alkoholinen tuoksu on aromiltaan muutoin hyvin havumainen, sitruksinen sekä hedelmäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntumaa kuvailisin täyteläiseksi, keskihiilihappoiseksi ja öljymäiseksi. Oluen runko on meripihkanvärinen ja hieman samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka paksu ja samettinen.

Loppukommentit: The Truth- nimistä olutta juotuani, minulle tuli selkeä tarve puhua totta. Kyseessä on nimittäin melko tyylikäs ja karismaattinen DIPA, josta ei varmasti asennetta tai potkua puutu. Pidin erityisesti sen vahvasta humaloinnista, joka oli onnistuneesti sovitettu yhteen pehmeän ja makean mallaspohjan kanssa. Kyseessä on siis hieno olut, jota kannattaa maistaa, jos pitää vähänkin Double IPA- tyylisistä oluista.

Arvio: 84/100

7 kommenttia:

  1. Huomasin, että usein arviosi tulee aikaseen aamulla, juotko oluen edellisenä iltana ja kirjoitat aamulla arvion vai juotko oluen aamulla? Toinen kysymys: juotko oluen yleensä kokonaan vai maistelet osan sitä? Ja jääkö joskus olut juomatta jos se ei ole kovin laadukas? Yst ter Teemu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitan seuraavan päivän blogitekstini aina edellisenä päivänä ja julkaisen ne useimmiten aamulla ennen töihin lähtöäni. Oluet, joita blogissani esittelen, juon aina viikonloppuina (6-9 uutta olutta per viikko). Oluet juon aina kokonaan vain harvaa poikkeusta lukuun ottamatta. Välillä pidän myös kaverini kanssa olutiltoja, joissa juomme yhdessä ulkomailta tilaamiamme harvinaisuuksia. yt. Mikko

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi
      yt.Teemu

      Poista
    3. Sitä piti vielä kysymäni, että paljonko sinulla on lukijoita tällä blogilla? Itsehän käyn joka päivä lukemassa tätä :)
      Yt.Teemu

      Poista
    4. Tällä hetkellä muutama sata päivässä. Välillä yli 500 kävijää per päivä. Noin puolet lukijoista ovat ulkomailta, eniten kävijöitä USA:sta ja Saksasta (Suomen lisäksi). Mukava kuulla, että jaksat käydä lukemassa, kiitos siitä. yt. Mikko

      Poista
  2. Aiemman blogissa kirjoittajan kanssa käymäni keskustelun perusteella arvioiden julkaisua ohjaa naurettavan pitkä backlog, jonka näyttävät katkaisevan spesiaaliarviot, kuten viimeisimpänä Craft Beer Helsinki -visiitti, muut festarikokemukset ja Alkon uutuuspruuvit, jotka julkaistaan olutarvio päivässä -tahdilla. Ainakin itse pidän Mikon analyyttisesta otteesta, vaikka toisinaan arvioitujen oluiden saatavuus julkaisuhetkellä voikin olla vähän niin ja näin. Erinomaiset, hyvät, juotavat ja kehnot oluet erottuvat hyvin, kunhan ottaa selvää arvioinnin skaalasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseiset väittämät pitävät kaikki täysin paikkansa. On mukava saada palautetta ja arvostan rehtejä ja rehellisiä mielipiteitä. Ja tosiaan tuo julkaisemattomien olutarvioiden lista vain jatkaa kasvamistaan. yt. Mikko.

      Poista