6.11.2018

Mississippi Mud Black & Tan Porter & Pilsner

Mississippi Mud Black & Tan

Panimo: F.X. Matt Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

IBU-arvo: 65

Maku: Black & Tan on jännän makukombinaation omaava porter-tyylinen olut. Sen makua luonnehtisin muun muassa paahtomaltaiseksi, suklaiseksi, ruohoiseksi, tummahedelmäiseksi, karamellimaiseksi sekä miedosti kahviseksi.

Tuoksu: Olut on aromiltaan hyvin pitkälti makunsa kaltainen, mutta kuitenkin tätä pähkinämäisempi.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltansa olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Sen runko on punertavanruskea ja melko samea sekä sitä koristava vaahtokukka on kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Missisippi Mud oli olut, joka kiinnitti välittömästi huomioni losangelesilaisen ruokakaupan oluthyllyssä. En ollut siitä aiemmin kuullutkaan, mikä vain entisestään lisäsi kiinnostustani sitä kohtaan. Kyseessä on siis olut, jossa yhdistyvät sekä porter että pilsner- tyylisten oluiden parhaat puolet (ainakin, jos panimon sanaan on uskominen). Parasta oluessa oli kuitenkin sen mahtava pullo ja kiehtova ennakkoasetelma, sillä itse juomana Mississippi Mud jäi valitettavasti vain keskiverron perusoluen tasolle.

"Dating back to 18th century England, the custom of blending pale and dark beers has kept the "Black & Tan" a favorite of experienced beer drinkers for centuries. Our famous recipe combines a robust English Porter with a fine Continental Pilsner, preserving the character of each, while creating the classic taste of the legendary "Black & Tan." In true American style, we bring you the best of both beers as they meet in Mississippi Mud".

Olut on juotu @ Sunset Boulevard Apartment Hollywood, Los Angeles (USA)

Arvio: 65/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti