28.11.2018

Olvi Jouluolut

Olvi Jouluolut

Panimo: Olvi Oyj
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Amber Lager / Vienna
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11,6 °P
Katkeroaineet: 28 EBU
Väri: 80 EBC

Maku: Olvin Jouluoluen joululimppumaisessa maussa esiintyy paahteisia, makean karamellimaisia, mausteisia, ruohomaisia, suklaisia sekä tummahedelmäisiä sävyjä. Lisäksi oluen jälkimaku on sopivan runsas ja eikä liiemmin katkera.

Tuoksu: Karamellimaisuus, mausteisuus sekä tummahedelmäisyys kuvastavat parhaiten oluen jouluista aromia.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntumaa kutsuisin keskitäyteläiseksi, matalahiilihappoiseksi sekä öljymäiseksi. Sen runko on punertavanruskea ja kirkas sekä sitä koristava vaahtokukka paksu ja samettinen.

Loppukommentit: Olvi uudisti valikoimaansa syksyllä, tuomalla markkinoilla täysin uuden ja entistä runsaamman jouluoluensa. Henkilökohtaisesti olen erittäin tyytyväinen tähän uudistukseen, sillä nykyinen jouluolut on entistä selkeästi parempi. Oluessa kiitosta saa sen aidosti jouluhenkinen ote, joka näkyy ja tuntuu läpi sen kokonaisuuden. Parannettavaa oluessa kuitenkin vielä jäi, sen vuoksi 69 pistettä enempää en sille tällä kertaa tohdi antaa.

Erityiskiitos tästä näyteoluesta Olville!

PS. Olvilta tuli myyntiin myös entistä täyteläisempi ja maukkaampi versio aiemmin blogissani esitellystä American Brown Alesta (nyt 5,0% vahvuisena).

Arvio: 69/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti