5.5.2020

Sonnisaari Humalaja

Humalaja

Panimo: Sonnisaari Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Vermont IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,7 %

Kantavierre: 15.8 °P
Katkeroaineet: 84,0 EBU
Väri: 20,9 EBC

Maltaat: Pale Ale, Pils, Carapils, Wheat, Rolled Oats
Humalat: Azacca, Amarillo, Citra, Mosaic

Maku: Humalajan makua kuvastavat parhaiten seuraavat termit: mallaskeksinen, trooppisen hedelmäinen, greippinen, havuinen, mausteinen sekä yrttimäinen. Lisäksi oluen jälkimaku on erittäin katkera ja melko kuivahko.



Tuoksu: Oluen tuoksu oli puolestaan havuinen, sitruksinen sekä runsaan hedelmäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltansa olut oli keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Oluen runko oli kullankeltainen ja jonkin verran samea sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka paksu ja samettinen.

Loppukommentit: Humalaja ei mielenkiintoisista lähtökohdistaan huolimatta tällä kertaa osunut ja uponnut. Syynä tähän oli oluen sekava ja jollain lailla keskeneräisen oloinen kokonaisuus, josta oli lähes mahdotonta nauttia.

"Emme ole kallellaan Tiibetin ylängölle päin eikä olut ole jakinmaitoa. Mitä tekemistä Vermontilla ja Himalajalla sitten on keskenään? Ei kait mitään mutta jos puretaan sanaa vähän: Vermont tarkoittaa vihreää vuorta. Kierossa mielissä tietenkin humalan peittämä vuori? Thus -> Humalaja. Ei me muutakaan keksitty. "Muutenkin v*****i". Älä sano mitään".

Arvio: 62/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti