14.8.2017

Assir Abkhazian Beer "Асcир Лагер" (Abhasia)

Assir Abkhazian Beer

Panimo: Abkhazian Drinks Company
Alkuperämaa: Abhasia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 12,0 °P

Maku: Assir on melko kevyt, pehmeä ja miedosti katkera olut. Sen aromi on lähinnä makean maltainen (hunajainen), viljainen ja hieman alkoholinen, mutta samalla myös jonkin verran ruohomainen ja kevyesti hedelmäinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko voimakas ja aromiltaan etupäässä makea, viljainen ja alkoholinen.
Ulkonäkö ja koostumus: Koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä mielenkiintoisen kermamainen. Runko on sitruunankeltainen ja kirkas sekä vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Assir Abkhazian Beeriä voidaan pitää todella harvinaisena oluena. Sitä saa käytännössä vain ja ainoastaan sen omasta ja eksoottisesta kotimaasta Abhasiasta, joka sijaitsee Venäjä ja Georgian rajojen välissä. Se on tyyliltään pale lager- tyylinen olut, jonka muutoin pehmeä ja tasapainoinen perusaromi on pilattu liiallisella alkoholin maulla. Sen koostumus oli erittäin hyvä ja juotavuus erinomainen. Itse join sen suurella nautinnolla varsinkin siksi, kun tiesin kuinka ainutlaatuisesta tapauksesta oli kyse. Suuret kiitokset tästä ja seuraavista esittelyyn tulevista oluista kuuluvat Anastasialle, joka selkä väärällään kantoi niitä minulle aina Abhasiasta (ja Venäjältä) asti.

Arvio: 60/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti