15.8.2017

ლუდი „ნატახტარი“ Natakhtari Beer (Georgia)

ლუდი „ნატახტარი“ Natakhtari Beer

Panimo: Natakhtari Brewery (Efes)
Alkuperämaa: Georgia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 12,0 °P

Maku: Natakhtari Beer on makea (karamellinen), jonkin verran katkera ja hieman alkoholin makuinen olut. Sen aromissa esiintyy lisäksi keksimäisen maltaista ja kevyesti hedelmäistä aromikkuutta sekä kukkamaisuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin makea, maltainen ja alkoholinen sekä se muistuttaa väistämättä voilla maustettuja popkorneja.



Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hieman kermamainen. Runko on kullanvärinen ja kirkas sekä vaahtokukka tuuhea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Natakhtari Beer toi itselleni ensikosketuksen georgialaisten oluiden maailmaan. Se ei ollut kovin kummoinen olut, mutta sitäkin mielenkiintoisempi tuttavuus. Sitä alettiin valmistaa ensimmäisen kerran vuonna 2005 ja valmistajan mukaan sen rungon muodostavat paikallinen lähdevesi ja korkealaatuiset maltaat. Omaan makuuni se ei soveltunut erityisen hyvin, sillä sen aromi oli liiaksi alkoholinen ja voin makuinen. Olen kuitenkin kiitollinen, että pääsin sitä maistamaan, sillä se oli hyvin eksoottinen tuttavuus ja toi hyvän lisän olutkokoelmaani.

Arvio: 57/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti