20.8.2017

Ravencraft Чесночный Эль "Garlic Ale" (Venäjä)

Ravencraft Чесночный Эль

Panimo: Ravencraft
Alkuperämaa: Venäjä

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,8 %

Kantavierre: 14,0 °P
IBU-arvo: 27

Tarjoilulämpötila: 11 °C

Maku: Чесночный Эль on katkeralla humaloinnilla ja erittäin vahvalla valkosipulin aromilla höystetty olut. Sen makumaailmasta löytyy myös vehnäistä ja sitruksista aromikkuutta sekä mausteisia ja makean karamellisia vivahteita.

Tuoksu: Oluen tuoksua hallitsee niin voimakas valkosipulin aromi, ettei juuri muita sävyjä pysty sen seasta havaitsemaan.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on koostumukseltaan keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko punaruskea ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Ravencraft on Venäjällä Voronežin kaupungissa sijaitseva pienpanimo. Se valmistaa erilaisia craft beer- oluita, joista ensimmäisenä esittelyssä on sen varmasti eksoottisin ja erikoisin tuote, valkosipuliolut. Itse en ole koskaan maistanut valkosipulilla maustettua olutta ja vielä kun sen etikettiä koristaa Vlad "Dragul" Tepesin kuva, korvasta korvaan levinnyt hymyni oli valmis. Matkustin viime vuonna Romaniaan ja vierailin useissa vampyyri- ja Dracula aiheisissa paikoissa (kuten Draculan linnassa Branissa), mutta en löytänyt matkaltani yhtään vampyyri tai Dracula-aiheista olutta. (Viinejä sen sijaan löysin, esimerkiksi kuvassa alla vasemmalla). Siitä syystä tämä Venäjällä valmistettu olut oli sitäkin merkityksellisempi. Sen idea oli hauska ja toteutus varsin onnistunut. Toivon näkeväni lisää sen kaltaisia innovatiivisia oluita jatkossakin ja nyt ei auta muu kuin jäädä odottamaan...

Arvio: 66/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti