3.10.2018

Lagunitas Hop Stoopid Ale

Lagunitas Hop Stoopid Ale

Panimo: Lagunitas Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Double IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Kantavierre: 20,45 °P
IBU-arvo: 102

Maku: Hop Stoopidin äärimmäisen voimakkaasti humaloiduissa, makeassa ja keksimäisen maltaisessa maussa esiintyy mm. greippimäisiä, sitrusmaisia, havuisia, trooppisen hedelmäisiä sekä karamellimaisia nyansseja. Lisäksi oluen jälkimaku on erittäin katkera ja sopivan kuivahko.

Tuoksu: Hedelmäisyys, havuisuus ja sitrusmaisuus ovat tyypillisiä piirteitä oluen hieman makealle ja humaloinnin hallitsemalle aromille.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumansa puolesta olut on täyteläinen, keskihiilihappoinen ja öljymäinen. Sen runko on meripihkanvärinen ja kirkas sekä sitä koristava vaahtokukka nopeasti katoava ja samettinen.

Loppukommentit: Lagunitas Brewing Companyn valmistama Hop Stoopid on varmasti yksiä maailman parhaita Double IPA / Imperial IPA- tyylisiä oluita. Sen uskomattoman maun lisäksi, olut on rakenteeltaan täydellinen ja juotavuudeltaan moitteeton. Harmillista kyllä tätä olutta ei usein Suomen kamaralta löydy, sillä sen myynnistä vastaa / on vastannut enimmäkseen rakas valtion monopoliyrityksemme Alko.

Olut on juotu @ Hotel Zephyr, San Francisco (USA)

Arvio: 93/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti