12.10.2018

New Belgium Fat Tire Amber Ale

New Belgium Fat Tire Amber Ale

Panimo: New Belgium Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Amber Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

IBU-arvo: 22

Maltaat: Pale, C-80, Münich, Victory
Humalat: Willamette, Goldings, Nugget

Maku: Fat Tiren makua luonnehtisin makean maltaiseksi, kevyen paahteiseksi, tuoreen hedelmäiseksi, yrttimäisen mausteiseksi sekä pähkinämäiseksi. Lisäksi oluen jälkimaku on varsin kuiva ja katkerahko.

Tuoksu: Oluen tuoksulle tyypillistä on keksimäisyys, karamellimaisuus sekä viheromenamaisuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntumaa kutsuisin keskitäyteläiseksi, matalahiilihappoiseksi ja öljymäiseksi. Runkonsa puolesta olut on meripihkan punertava ja kirkas sekä sitä somistava vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Tämä jo klassikoksi muodostunut jenkkiolut ei ollut mielestäni aivan sen maineen veroinen. Siinä oli toki paljon hyvää, mutta myös tiettyjä aspekteja, joista en suuremmin välittänyt. Joka tapauksessa olen iloinen, että pääsin sitä sen kotimaassa maistamaan ja vieläpä äärimmäisen hyvien tarinoiden saattelemana...

"After a trip to Europe, New Belgium’s co-founder returned to Colorado from Belgium with a handful of ingredients and an idea. Two years later, Fat Tire – named in honor of his inspired bike ride across the Belgian countryside – pedaled its way into the hearts of beer drinkers. Now considered an iconic centerpiece of the craft beer movement, Fat Tire represents the American spirit of craft brewing ingenuity and an irresistible imagination that reminds us all to rediscover our playful side."

Olut on juotu @ Hotel Zephyr, San Francisco (USA)  

Arvio: 72/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti