9.2.2018

Alkon Käsityöläisoluet 2018Osallistuin Alkon järjestämään käsityöläisoluiden pruuviin perjantaina 2.2.2018. Paikalle pääsin kuin pääsinkin lakkojärjestelyistä ja VR:n myöhästelyistä huolimatta. Paikalle oli tullut myös muutamia tuttuja kasvoja sekä tietysti Alkon henkilökuntaa.


Alkon tämänvuotisista käsityöläisoluista paikalle oli ehtinyt 19 kaikkiaan 22:sta. Jälkitoimitukseen olivat jääneet Panimo Hiisin, Flying Dutchmanin ja Iso-Kallan oluet. Ne kaikki tulevat kuitenkin noin kuun puolivälissä myyntiin Alkon myymälöihin ja nettikauppaan.


Pruuvissa kerkesin maistelemaan yhteensä 16 kaikkiaan 19 tarjolla olleesta oluesta. Loput päätin tilata kotiini, puuttuvien tuotteiden kera maisteltavaksi. Niistä pyrin laittamaan arviot heti näiden "pruuvioluiden" perään (jotka esittelen tuttuun tapaan yksi kerrallaan). Oluiden tyylikirjo oli kiitettävä ja osallistuvia panimoita oli mukana ennätysmäärä. Muutamien tunnettujen ja itselleni tärkeiden pienpanimoiden puuttuminen listalta harmitti kuitenkin itseäni.


Oluiden tasossa oli jonkin verran heilahtelua ja kaikista niistä en välittänyt suuremmin. Ehkä parhaat mielikuvat itselleni jäivät Kimito Brewingin, Malmgårdin, Panimoyhtiö Tujun ja Mallaskosken oluista. Isoin erityiskiitos menee kuitenkin Radbrew:lle, jonka etiketit jaksavat ihastuttaa minua kerta toisensa jälkeen. Tilaisuus oli jälleen kerran onnistunut ja kiitos tästä kuuluu tilaisuuden järjestäneille tahoille ja Alkolle. PS. Pienet purtavat olivat jälleen kerran suorastaan taivaallisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti