25.9.2018

Dogfish Head 60 Minute IPA

Dogfish Head 60 Minute IPA

Panimo: Dogfish Head Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: India Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

IBU-arvo: 60

Maku: 60 Minute IPAn voimakas humalointi ja makea maltaisuus tekevät siitä sitrusmaisen, havuisen, ruohomaisen, greippisen, hedelmäisen sekä mausteisen oluen. Lisäksi sen jälkimaku on tyylilajilleen uskollisesti hyvin katkera ja melko kuivahko.

Tuoksu: Oluen vahvaa aromia hallitsee havumaisuus, sitruksisuus sekä hedelmäisyys.




Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen ja öljymäinen. Sen runko on meripihkanvärinen ja kirkas sekä sitä koristava vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Tämä East Coast IPA on panimonsa flagship-olut. Sen valmistuksessa on käytetty Luoteis-Yhdysvalloissa kasvaneita humalalajikkeita, joita on oluen nimen mukaisesti keitetty yhteensä 60 minuutin ajan. Olin metsästänyt tätä olutta hyvin pitkään (kuten myös myöhemmin esittelyyn tulevaa 90 Minute IPAa) ja mikä parasta, kun sain sen vihdoin käsiini, se oli aivan tuoretta.

Olut on juotu @ Double Tree by Hilton, New York (USA)

Arvio: 88/100

2 kommenttia:

  1. Kyseisessä oluessa on humalalisäyksiä koko keiton ajan niin että niitä viskotaan keittoon jatkuvalla syötöllä. Se ei takoita että humalia on keitetty 60 min. Joitain on keitetty 60 min, joitain 1min tai vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, näin olin asian ymmärtänyt. Olisi pitänyt muodostaa tuo lause hieman eri tavalla. Kiitos tarkennuksesta.

      Poista