13.9.2018

Petrus Oud Bruin

Petrus Oud Bruin

Panimo: De Brabandere
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Sour Red / Brown
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Maku: Petrus Oud Bruin on tammimaisella twistillä varustettu, hieman hapan ja paahteinen olut. Sen maulle tyypillisiä ovat myös kypsän hedelmäiset, karamellimaiset sekä sokerimaiset vivahteet.

Tuoksu: Olut on makunsa kaltaisesti jonkin verran makea, paahteinen sekä hedelmäinen, mutta toisaalta myös ikävän viinietikkamainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, voimakas hiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on mahonginruskea ja samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Petrus Oud Bruin on yksi De Brabanderen tynnyrikypsytetyistä oluista. Se tunnetaan markkinoilla myös nimellä Petrus Roodbruin. Sen mielenkiintoisesta sekoituksesta huolimatta (lisätietoa alla), se ei kuitenkaan vedä vertoja Aged Palelle, jota henkilökohtaisesti pidän aivan äärimmäisen hyvänä oluena. Joka tapauksessa tynnyrikypsytetyt oluet ovat aina vähintäänkin tutustumisen arvoisia tekeleitä.

"Petrus Roodbruin is a blend of 33% Petrus Aged Pale, pure foeder beer that has been aged for 2 years in oak foeders, and 67% young brown beer. In this blend, the young dark beer contributes the reddish-brown color and the Aged Pale contributes the slightly sour flavor. Petrus Roodbruin is a typically Flemish red ale as tradition dictates".

Arvio: 77/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti