22.9.2018

To Øl Yeastus Christus

To Øl Yeastus Christus

Panimo: To Øl
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: India Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,4 %

Maku: Yeastus Christus on jänniä maitohappobakteerin piirteitä omaava ja tammitynnyrikypsytyksestä vaikutteita ottanut IPA. Kun tämä kaikki yhdistetään oluen keskiasteiseen humalointiin ja makeaan maltaisuuteen niin sen mausta saadaan trooppisen hedelmäinen, sitruksinen, hiivamainen, mausteinen, kukkainen, havumainen ja makean karamellinen.

Tuoksu: Oluen hyvin jännä tuoksu on hieman kellarimainen ja hapan. Jottei tämä pelottaisi liikaa juojaansa, löytyy siitä myös hieman perinteisempiä piireitä kuten sitruksisuutta, hiivamaisuutta ja mausteisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen meripihkanvärinen ja hieman samea runko omaa valtaisan vaahtokukan, joka on hitaasti katoava ja samettinen.

Loppukommentit: Jälleen kerran To Øl on onnistunut luomaan jännän, mutta maukkaan oluen. Se on olut, joka ei hyydy loppua kohti ja on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Jos pidätte vähääkään To Øl valmistamista oluista niin älkää jättäkö tätä maistamatta.

“Christianity has been interpreted and rewritten many times since the Almighty had an affair in the Middle East. So we also the took the opportunity of making a new scripture for our Yeastus Christus. We took the beer to (almost holy) Chardonnay barrels and unleashed the Force of Nature in the form of lactic acid bacteria. A bit like the Purgatory… But Yeastus Christus stayed away from sin, decided not to grow any moulds but stay pure and strong and reborn. This reborn Yeastus Crist is ”

Arvio: 84/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti