18.1.2017

Barbãr Bok

Barbãr Bok

Panimo: Brasserie Lefebvre
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,5 %

Maku: Barbãr Bok on todella makea (hunajainen), hieman paahteinen ja keskikatkera olut. Siinä maistuu myös tumma hedelmäinen ja runsaan maltainen aromikkuus sekä suklainen ja mausteinen vivahteikkuus.

Tuoksu: Sen tuoksu hyvin makea ja paahteinen. Se on makuaan selkeämmin kukkainen ja marjamainen, mutta muutoin hyvin samankaltainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Väriltään se on hyvin tumma ja vaahtokukaltaan tuuhea sekä samettimainen.

Loppukommentit: Brasserie Lefebvre perustettiin vuonna 1876 Jules Joseph Lefebvren toimesta. Monien värikkäiden vuosien jälkeen se liittyy Belgian Family Brewers Associationiin (BFB) vuonna 2008. Järjestöön kuuluu 22 perhepanimoa, jotka vaalivat vanhaa ja perinteisekästä oluen valmistus kulttuuria. Barbãr Bok on tunnetun Barbãr oluen tummempi versio. Se sisältää 2,5 % hunajaa, mikä tekee sen aromista todella makean ja kukkamaisen. Itse pidin selkeästi enemmän vaaleasta versiosta ja sen vuoksi annan tummalle Bokille "vain" 73 pistettä.

Arvio: 73/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti