19.1.2017

Castle Lager (Etelä-Afrikka)

Castle Lager

Panimo: South African Breweries (SABMiller)
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Maku: Castle Lager on mieto ja pehmeä olut. Sen maku on lähinnä makean toffeinen ja maltainen, mutta myös erittäin viljainen ja maissinen. Sen humalointi on melko kevyttä ja aromiltaan ruohomaista.

Tuoksu: Tuoksultaan se on hyvin selkeä ja pelkistetty. Siinä viljamaisen maltainen ja maissinen aromi saa tukea muuten makealta ja ruohomaiselta kokonaisuudelta.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on kevyt ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä melko vetinen. Vaahtokukka on vaalea ja pitsimäinen sekä runko kirkas ja kullanvärinen.

Loppukommentit: Castle Brewery on yksiä vanhimpia kaupallisia panimoita Etelä-Afrikassa. Sen tarina alkoi jo 1800-luvun puolella ennen sen siirtymistä South African Breweriesin ja sitä kautta SABMillerin omistukseen. Castle Lager on sen päätuote ja sitä on valmistettu aina vuodesta 1895 asti. Se on hyvin perinteinen lager-tyylinen olut, joka ei tarjoa sen suurempia yllätyksiä tai pettymyksiä. Se sopii erinomaisesti janon sammuttajaksi ja seuraksi lämpimiin keleihin.

Arvio: 51/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti