12.1.2017

Sinebrychoff Porter

Sinebrychoff Porter

Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg)
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Baltic Porter
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 7,2 %

Kantavierre: 16,7 °P
Katkeroaineet: 35,7 EBU
Väri: 270 EBC

Maltaat: Pilsner, Münchener, väri- ja ruskeamaltaat.
Humalat: Saazer- ja katkerohumalat.

Maku: Sinebrychoff Porter on paahtomaltainen ja suklainen olut. Siinä maistuu myös kahvinen, lakritsinen ja kuivahedelmäinen aromikkuus sekä kuiva ja katkera jälkimaku.



Tuoksu: Oluen tuoksua hallitsee paahteinen ja tumma suklainen aromi. Se imitoi makuaan lähes täydellisesti, ollen kuitenkin selkeämmin kuivahedelmäinen ja hieman vähemmän lakritsinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma voimakas hiilihappoinen sekä kermamainen. Rungoltaan se on kolanvärinen ja samea sekä vaahtokukaltaan beigenvärinen ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Sinebrychoff Porteria on valmistettu yhtäjaksoisesti aina vuodesta 1957 asti. Sen valmistuksessa käytetään samaa hiivaa kuin legendaarisessa Guinness oluessa. Se on listattu edesmenneen ja kuuluisan olutasiantuntija Michael Jacksonin 500 maailman parhaan oluen listalle ja palkittu useaan otteeseen erilaisissa olutkilpailuissa. Se edustaa suomalaista oluenvalmistus perinnettä parhaimmillaan ja on ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan yksiä parhaita koskaan Suomessa valmistettuja oluita.

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti