25.1.2017

3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend

3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend

Panimo: Brouwerij 3 Fonteinen
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Lambic - Gueuze
Käymistapa: Spontaanikäymisolut
Alkoholi: 6,0 %

Maku: Oude Geuze Golden Blend on hapokas ja hapan olut. Sen runsaan tammista ja sitruksista kokonaisuutta tukee hedelmäinen, vehnäinen ja marjainen vivahteikkuus. Jälkimaultaan olut on kuiva, terävä ja yllättävän pitkäkestoinen.

Tuoksu: Tuoksultaan se muistuttaa hieman kesäistä maatilaa ollen kuitenkin samalla todella hapan ja puisen tamminen. Muutoin se on hyvin makunsa kaltainen, mutta selkeämmin hiivamainen.



Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma voimakas hiilihappoinen sekä pisteliäs. Väriltään sen runko on meripihkamainen ja samea sekä vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Oude Geuzen Golden Blend-versio on tehty sekoittamalla 4-vuotiasta Lambicia (25%) salaiseen sekoitukseen 1,2 ja 3-vuotiaita Lambiceja. Sen jälkeen olutta on kypsytetty 4 vuotta tammitynnyreissä, mikä tekee siitä niin kalliin ja hieman vaikeammin löydettevän. Se oli eilen arvostelussa ollutta nuorempaa versiotaan selkeästi tammisempi ja hieman marjamaisempi. Eroa niiden kahden välillä oli jonkin verran, muttei huomattavasti. Siitä syystä annan Golden Blend versiolle vain 3 pistettä enemmän.

Arvio: 89/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti