24.1.2017

3 Fonteinen Oude Geuze

3 Fonteinen Oude Geuze

Panimo: Brouwerij 3 Fonteinen
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Lambic - Gueuze
Käymistapa: Spontaanikäymisolut
Alkoholi: 6,0 %

Maku: Oude Geuze on hapan ja hieman samppanjamainen olut. Sen maku on tamminen ja hiivamainen sekä sitruksinen ja omenainen. Myös vehnämäistä aromikkuutta sekä mausteisuutta on havaittavissa kuivan ja miedosti katkeran jälkimaun saattelemana.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hapan, tamminen sekä kevyesti navettamainen. Humalointi ja hiivamaisuus näyttelevät siinä pääosaa tuoda esiin mm. makuaan runsaampaa kukkamaisuutta.



Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan voimakas hiilihappoinen sekä öljymäinen. Runko on väriltään karamellimainen ja samea sekä vaahtokukka vaalea samettimainen.

Loppukommentit: 3 Fonteinen Oude Geuze on sekoitus 1, 2 ja 3-vuotiasta lambic olutta. Se jälkikäy pullossa vielä vuoden verran sekoittamisensa jälkeen. Sen valmistuksessa on käytetty villihiivaa sekä sitä on kypsytetty tammitynnyreissä ennen pullottusvaihetta. Se on yksiä tunnetuimpia Gueuze-tyylisiä lambic oluita ja on kaikin tavoin hyvin valmistettu kokonaisuus. Suosittelen kokeilemaan.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti