23.1.2017

Anchor IPA

Anchor IPA

Panimo: Anchor Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,5 %

Maltaat: Blend of Two-Row Pale, Münich, Caramel, Barley Malt
Blend of Two-Row Pale, Munich & Caramel Barley Malt - See more at: https://www.anchorbrewing.com/beer/anchor_ipa#sthash.zzVRwbS7.dpuf
Blend of Two-Row Pale, Munich & Caramel Barley Malt - See more at: https://www.anchorbrewing.com/beer/anchor_ipa#sthash.zzVRwbS7.dpuf

Humalat: Cascade, Bravo, Apollo

Kuivahumalat: Cascade, Apollo, Citra, Nelson Sauvin, Haas experimental No. 431

Maku: Anchor IPA on melko makea (karamellinen) ja havumainen olut. Siinä maistuu myös leipämäisen maltainen ja hedelmäinen aromi sekä raikas sitruksisuus. Sen jälkimaku on katkera ja kevyesti mausteinen.

Tuoksu: Aromiltaan olut on raikas ja vahvasti humaloitu. Se on makuaan kukkaisempi ja vähemmän makea.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Väritys on kastanjanruskea ja melko tumma sekä vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Kalifornian kultaryntäys houkutteli Yhdysvaltoihin 1800-luvun loppupuolella tuhansia ihmisiä "katsomaan elefanttia" (kuvainnollisesti). Suurin piirtein samoihin aikoihin ensimmäiset IPA-tyyliset oluet matkasivat San Fransicon aluevesillä. Näistä kahdesta syystä Anchor Brewing Company päätti koristaa IPA oluensa pulloetikettiä kultäryntäyksen kansainväliseksi symboliksi muodostunella elefantilla. Sitä valmistettiin ensi kertaa vuonna 2014 ja se lukeutuu edelleen yhdeksi panimonsa uusimmista oluista. Aivan parhaimpien IPA-tyylisten oluiden joukkoon se ei lukeudu, mutta on silti melko hyvä sellainen.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti