19.3.2017

Andersson Valley Barney Flats Oatmeal Stout

Andersson Valley Barney Flats Oatmeal Stout

Panimo: Andersson Valley Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,8 %

IBU-arvo: 14

Maltaat: Pale Two-Row, Crystal, Münich, Chocolate, paahdettu ohra, kaura

Humalat: Columbus, Northern brewer

Maku: Barney Flats Oatmeal Stout on makea (toffeinen), paahteinen ja kirsikkainen olut. Sen aromi on myös miellyttävän ruisleipämäinen ja espressomainen sekä kevyesti humaloitu.


Tuoksu: Oluen tuoksu on jykevä, mutta pehmeä. Se ei juuri poikkea maustaan, mutta on kuitenkin selkeämmin suklainen ja kaurahiutalemainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Väriltään sen runko on lähes yönmusta ja valoa läpäisemätön sekä vaahtokukka sopivan tuuhea ja kermainen.

Loppukommentit: Andersson Valley Brewing Company on vuonna 1987 perustettu panimo. Se sijaitsee Boonvillessä Kaliforniassa ja on tunnettu muun muassa sen tyylikkäistä ja helposti tunnistettavista etiketeistään. Vuonna 2011 panimo aloitti yhteistyön Wild Turkey Bourbon yhtiön kanssa ja alkoi valmistamaan myös tynnyrikypsytettyjä oluita. Se ansaitsee ison hatunnoston vihreiden arvojen noudattamisesta, sillä 40 % sen käyttämästä sähköstä saadaan panimon omista aurinkopaneeleista ja 100 % sen tuottamasta likavedestä puhdistetaan ja uudelleenkäytetään.

Barney Flats on osa panimonsa perusvalikoimaa. Se on stout- tyylinen olut ja melko hyvä sellainen. Itse pidin siitä kohtalaisen paljon ja se oli tähän mennessä maistamistani Andersson Valleyn oluista paras.

Arvio: 84/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti