25.3.2017

Dieu du Ciel Isseki Nichõ

Dieu du Ciel Isseki Nichõ

Panimo: Dieu du Ciel
Alkuperämaa: Kanada

Tyyli: Saison
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,5 %

Maku: Isseki Nichõ on makea ja mausteinen olut. Sen ennen kaikkea paahtomaltaisessa ja hiivamaisessa aromissa esiintyy myös pehmeän suklaista ja tumma hedelmäistä vivahteikkuutta. Sen humalointi on voimakasta ja jälkimaku melko katkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan rikkaampi ja moniulotteisempi. Siinä on havaittavissa kukkamaista ja sitruksista humalointia sekä hennosti pähkinäisiä ja vaniljaisia nyansseja, joita ei käytännössä mausta erota.Ulkonäkö ja koostumus: Oluen täyteläistä koostumusta ryhdittää keskihiilihappoinen ja kermamainen suutuntuma. Väriltään sen runko on hyvin tumma ja valoaläpäisemätön sekä sitä päällystävä vaahtokukka erittäin tuuhea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Isseki Nichõ on saison- tyyliseksi olueksi hyvin poikkeava. Se on ensinnäkin valmistettu muun muassa paahdetuista maltaista sekä sen aromi muistuttaa hieman enemmän porteria tai stouttia kuin perinteistä saisonia. Toiseksi sitä on kypsytetty Pinot Noir -tynnyreissä, mistä myös oluen viinimäinen mausteisuus on peräisin. Se on todella mielenkiintoinen ja kekseliäs olut, jota kannattaa ehdottomasti maistaa, jotta voi todella ymmärtää kuinka erikoislaatuisesta tapauksesta on kysymys.

Arvio: 84/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti