13.3.2017

Slaapmutske Blond

Slaapmutske Blond

Panimo: Brouwerij Slaapmutske (De Proefbrouwerij)
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,4 %

Maku: Slaapmutske Blond on erittäin raikas ja virkistävä olut. Sen ennen kaikkea tuoreen hedelmäisessä ja raikkaan sitruksisessa aromissa esiintyy myös mausteisia ja vehnämäisiä nyansseja sekä pehmeää maltaisuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko tuore ja hiivamainen. Sen muutoin sitruksista ja hedelmäistä aromia voi luonnehtia myös maltaiseksi ja hivenen yrttimäiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Oluen sameaa ja kuparinkeltaista runkoa päällystää vaalea ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Brouwerij Slaapmutsken toiminta alkoi virallisesti vuonna 1992. Sen etikettejä koristaa nukkuva kuunsirppi ja nimi Slaapmutske tarkoittaa "nukkuvaa hattua". Yhtiön mukaan se valmistaa "olutta hyväntuulisille ihmisille" belgialaisessa Craft Beer hengessä. Blond on yksi sen tunnetuimmista oluista ja järisyttävän hyvä sellainen. Omaan makuuni se sopi täydellisesti ja yllätti minut täysin. Se nousi hetkessä yhdeksi omista suosikkioluistani belgityylisten alejen joukossa.

Arvio: 92/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti