10.3.2017

Maredsous 10 Triple

Maredsous 10 Triple

Panimo: Duvel-Moortgat
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Abbey Tripel
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,0 %

Kantavierre: 19,8 °P
Katkeroaineet: 18,5 EBU
Väri: 27 EBC

Maku: Maredsous 10 Triple on mausteinen ja hieman paahteinen olut. Sen aromi on lisäksi karamellimaltainen ja kuivahedelmäinen sekä sitruksinen ja hiivamainen. Siinä esiintyvä humalointi kevyttä ja jälkimaku suun pintoja kuivaava.

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko makea ja hieman alkoholinen. Muutoin sitä voi kuvailla mausteiseksi, hedelmäiseksi sekä runsaan maltaiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen sekä suutuntuma keskihiilihappoinen ja kermamainen. Sen runko on meripihkan punertava ja melko kirkas sekä vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Maredsous on benediktiinimunkkien vuonna 1872 perustama munkkiluostari. Sen perinteisiä ja vanhoilla resepteillä pantuja oluita valmistaa nykyisin Duvel Moortgat. Triple 10 on Maredsous- sarjan vahvin ja jykevin olut. Sen alkoholipitoisuus on todella korkea ja makumaailma vahvan mausteisuuden ohjailema. Se on maailmalla melko tunnettu ja paljon hyviä arvioita saanut olut. Itseeni se ei kuitenkaan 100% kolahtanut ja siksi annan sille "vain" 78 pistettä.

Arvio: 78/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti