3.3.2017

Carling Black Label Beer 5,5% (Etelä-Afrikka)

Carling Black Label Beer 5,5%

Panimo: South African Breweries (SABMiller)
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Maku: Carling Black Label on makea ja kevyt olut. Sen aromi on lähinnä maltainen ja maissinen, mutta samalla myös kevyesti hedelmäinen ja hennosti sitruksinen. Sen jälkimaku on miedosti katkera ja erittäin lyhytkestoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko vetinen ja hento. Se on kuitenkin makuaan viljaisempi ja siinä esiintyy myös ruohomaista vivahteikkuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntuma on kevyt, keskihiilihappoinen ja todella vetinen. Sen runko on kirkkaankeltainen ja läpinäkyvä sekä vaahtokukka tuuhea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Carlingin Black Laber Beer on etelä-afrikkalainen pale lager- tyylinen olut. Se sai aikoinaan hieman negatiivissävytteisiä piirteitä nimensä puolesta apartheid-rotuerottelupolitiikkaa vastustavien tahojen piireissä. Sen alkoholipitoisuus on 0,5 % korkeampi kuin esimerkiksi kanadalaisen sisarversionsa ja siksi sen iskulauseeksi muodostui "only hard working students deserve an extra 0,5 present". Olut oli ennakko-odotuksistani huolimatta pienoinen pettymys. Sen suurin ongelma oli sen todella ponneton ja mieto aromi. Edes sen kohtalinen alkoholipitoisuus ei tilannetta korjannut. Se oli kuitenkin taas yksi hieno kokemus eksoottisten oluiden maailmasta ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista olen aina kiitollinen.

Erityiskiitokset näistä kolmesta viimeisestä oluesta Laurille.

Arvio: 48/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti