14.3.2017

Põhjala Öö Imperial Baltic Porter

Põhjala Öö Imperial Baltic Porter

Panimo: Põhjala Pruulikoda
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Baltic Porter
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 10,5 %

Kantavierre: 24,3 °P
IBU-arvo: 60
Väri: 469 EBC

Maltaat: Pale Ale, Münich, Carafa II Special, Special B, Chocolate, Crystal 300
Humalat: Magnum, Northern Brewer

Maku: Põhjala Öö on todella runsas, monipuolinen ja hieman alkoholin makuinen olut. Sen paahtomaltaista ja tumma suklaista pääaromia seuraa makean toffeinen ja kahvimainen vivahteikkuus sekä pitkäkestoinen ja katkera jälkimaku.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin makea (paahdetun sokerinen), paahteinen ja hieman savumainen. Se on makuaan tumma hedelmäisempi ja marjaisempi sekä samalla lempeämpi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä liukkaan öljymäinen. Sen runko on pikimusta ja synkkä sekä sitä koristava vaahtokukka melko niukka ja kermainen.

Loppukommentit: Põhjala Öö kuuluu panimonsa core range- tuoteryhmään. Sen valmistuksessa on käytetty 6 eri mallasta, 2 eri humalaa sekä Demerara-sokeria, mistä myös sen makea aromi on pitkälti lähtöisin. Se on täyteläinen ja vahva olut, joka edustaa panimonsa huippuosaamista. Siitä ei juuri mitään puutu ja se on ehdottomasti yksiä niitä oluita, joita jokaisen oluenystävän on jossain elämänsä vaiheessa maistettava.

Arvio: 87/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti