30.3.2017

Taybeh Beer White (Palestiina)

Taybeh Beer White

Panimo: Taybeh Brewing Company
Alkuperämaa: Palestiina (Länsiranta)

Tyyli: Witbier
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 3,8 %

Maku: Taybeh Beer White on raikas ja hieman makea olut. Sen aromi on witbierille hyvin tyypillinen eli vehnäinen, maltainen, mausteinen, hedelmäinen ja sitruksinen. Muutoin se on miedosti humaloitu sekä jälkimaultaan aavistuksen katkera olut.

Tuoksu: Sen tuoksu on melko vaimea, mutta aromaattinen. Se yrttisesti ja kukkamaisesti humaloitu, mutta muilta osin hyvin makunsa kaltainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on kevyt ja suutuntuma liukkaan öljymäinen sekä keskihiilihappoinen. Sen runko on kellertävä ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Taybeh Brewing Company on vuonna 1994 perustettu perheomisten panimo. Se sijaitsee Taybehin kylässä Palestiinassa ja on myös virallisesti Lähi-Idän ensimmäinen mikropanimo. Se valmistaa oluitaan saksalaisen Reinheitsgebot-puhtauslain mukaisesti ja sitä kunnioittaen. Taybeh Beer White on yksi sen 6 valmistamasta oluesta. Se on kelpo witbier, joka ei kalpene vertailussa moniin muihin vastaaviin tuotteisiin. Itse pidin sitä mielenkiintoisena ja kohtalaisen hyvänä oluena, jota voisin juoda mielelläni myös uudestaan.

Arvio: 67/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti