29.3.2017

Samichlaus Classic

Samichlaus Classic

Panimo: Brauerei Schloss Eggenberg
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Dobbelbock
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 14,0 %

Tarjoilulämpötila: 10-12 °C

Maku: Samichlaus Classic on hieman paahteinen ja alkoholin makuinen olut. Sen aromi on hyvin makea (sokerinen ja karamellinen) ja maltainen sekä miedosti katkera. Siinä maistuu lisäksi herkullinen tumma hedelmäisyys sekä hento suklaisuus.

Tuoksu: Oluen tuoksu on lähinnä hedelmäinen, makea ja alkoholinen. Siinä on havaittavissa myös tammimaisia ja vaniljaisia nyansseja, joita ei juuri maussa esiinny.


Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä suun pintoja lämmittävä. Rungoltaan se on sherryn värinen ja kirkas sekä sen vaahtokukka todella niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Samichlaus Classic on ehkä maailman harvinaisin vuosittain valmistettava olut. Sitä valmistetaan vain yhtenä päivänä vuodessa 6.12. Ennen sen pullottamista sitä kypsytetään vielä 10 kuukautta panimon omissa kellaritiloissa. Harvinaisuudestaan huolimatta sen myyntihinta oli todella maltillinen (5,50 € Saveur Biére). Omaan makuuni se soveltui kohtalaisen hyvin ja olin todella tyytyväinen kuin sain sitä edes yhden pullon käsiini. Suosittelen kokeilemaan, jos jossain siihen törmäätte.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti