18.3.2017

Firestone Walker Union Jack IPA

Firestone Walker Union Jack IPA

Panimo: Firestone Walker Brewing
Alkuperämaa: USA

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

IBU-arvo: 70

Maltaat: Premium Two-Row (Metcalf & Kendall), Münich, Cara Pils, Simpson's Light Crystal

Humalat: Magnum, Cascade, Centennial, Amarillo, Citra, Chinook, Simcoe

Maku: Union Jack IPA on voimakkaasti humaloitu ja erittäin katkera olut. Siinä maistuu trooppisen hedelmäinen ja greippisen sitruksinen aromikkuus sekä makean karamellinen, havumainen ja pehmeän maltainen vivahteikkuus.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makea, tuore ja humaloinnin sävyttämä. Se imitoi pitkälti makuaan ollen kuitenkin runsaammin kukkamainen ja yrttinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Sen runko on kullanvärinen ja kirkas sekä vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Firestone Walker Brewing Company on vuonna 1996 perustettu panimo. Se sijaitsee Paso Roblesissa (Kaliforniassa), minne se muutti vuonna 2001. Sen omistaa nykyisin belgialainen Duvel-Moortgat panimojätti. Se tunnetaan erityisen hyvin voimakkaasti humaloiduista ja vahvoista oluistaan. Vuonna 2008 se julkaisi Union Jack IPA:n ensi kertaa myyntiin. Siitä löytyy kaikki sen tyylilajille uskolliset piirteet ja se edustaa sitä kunniakkaasti. Se on lyhykäisyydessään erittäin hyvä IPA, josta pidin kovasti.

Arvio: 90/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti