5.3.2017

Stallhagen Russian Ale

Stallhagen Russian Ale

Panimo: Stallhagen
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Erikoisvilja
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

Katkeroaineet: 43 EBU
Väri: 24 EBC

Maltaat: Pilsner, Melanoid, Münich, Caramel, Chocolate ja ruismallas
Humalat: Magnum, Cascade, Centennial

Tarjoilulämpötila: 12-16 °C

Maku: Stallhagen Russian Ale on makea ja rukiinen olut. Sen aromi on tasapainoinen ja runsas sekä jälkimaku kuiva ja katkera. Siinä maistuu lisäksi mausteinen ja hedelmäinen aromikkuus sekä yrttinen, havumainen ja sitruksinen humalointi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin makunsa kaltainen, mutta selkeämmin makean toffeinen ja karamellinen. Sen muutoin rukiisen ja mausteisen aromin alta voi erottaa myös miellyttävän marjamaisia nyansseja.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen kuparinpunaista ja todella sameaa runkoa koristaa tuuhea sekä kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Stallhagen Russian Ale on tyylikäs ruisolut. Sen monipuolinen ja voimakas aromi tekevät siitä erittäin miellyttävän ja nautinnollisen oluen. Ruismaltaan käyttö ale- tyylisissä oluissa ei ole koskaan huono asia, sillä monesti ne tekevät aromista monipuolisemman ja useissa tapauksissa myös paremman. Itse pidin tästä oluesta ja jään mielenkiinnolla odottamaan koska sitä saataisiin myös pulloversiona myyntiin.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti