2.7.2018

Rogue Shakespeare Oatmeal Stout

Rogue Shakespeare Oatmeal Stout

Panimo: Rogue Ales
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,8 %

Kantavierre: 15,0 °P
IBU-arvo: 60

Maltaat: 2-Row, C120, Chocolate, Rogue Farms Dare, Rogue Farms Risk, Rolled Oats, Roasted Barley,
Humalat: Rogue Farms Rebel Hops
Hiiva: Pacman

Maku: Shakespeare Oatmeal Stout on hyvin pehmeä ja tasapainoinen olut, jonka maussa on havaittavissa mm. suklaisia, kahvimaisia, makean toffeisia ja paahtomaltaisia piirteitä sekä sitrusmaisia, kukkaisia ja kauramaisia sävyjä.

Tuoksu: Tuoksultaan tämä olut on ennen kaikkea makea, suklainen ja kahvimainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntuma on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Runko on lähes musta ja läpinäkymätön sekä vaahtokukka runsas ja hieman kermamainen.

Loppukommentit: Shakespeare Oatmeal Stout on yksi kolmesta Rogue Alesin alkuperäisoluesta. Sitä on valmistettu aina vuodesta 1988 asti ja se on kerännyt enemmän palkintoja ja huippuarvosteluita kuin mikään muu heidän valmistamista oluista. Se on päätynyt myös Ratebeerin TOP 50- listalle tyylilajinsa puolesta, minkä ymmärrän täysin, sillä se on myös omia suosikki stouttejani.

Arvio: 100/100

2 kommenttia:

 1. Tämäpä olut olisi kiva maistaa :)
  Löytyykö alkosta vai mistä tätä mahdollisesti saisi hommattua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä kannattaa käydä läpi ulkomaisia olut-nettikauppoja ja niiden valikoimia. Suomessa en ole koskaan nähnyt tätä olutta myynnnissä (voi olla, että on mennyt ohikin). Joka tapauksessa se on olut, joka kannattaa jostain pyrkiä saamaan käsiinsä ;)

   Poista