15.7.2018

Vakka-Suomen Prykmestar Suvi

Vakka-Suomen Prykmestar Suvi

Panimo: Vakka-Suomen Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maku: Prykmestar Suvin hyvin pilsener-tyylinen maku pitää sisällään koivunlehtimäisiä, makean maltaisia, viljaisia, ruohomaisia sekä hedelmäisiä vivahteita. Sen jälkimaku on miedosti katkera ja sen tyylilajille sopivan kuiva.

Tuoksu: Oluen makuaan yrttimäisempi tuoksu ei poikkea muilta osin juuri maustaan.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntuma on melko kevyt, keskihiilihappoinen ja aika vetinen. Runko on karamellinvärinen ja kirkas sekä vaahtokukka paksu ja samettinen.

Loppukommentit: Tämä koivunlehdillä maustettu sesonkiolut on noussut vuosien aikana eräänlaiseksi kesän alkamisen symboliksi. Itse törmäsin siihen ensi kertaa vasta pari vuotta sitten, mutta nykyisin se kuuluu osaksi omaa kesänodotustani. Saunaan en sitä kuskaa mukanani, mutta muutoin se maistuu kyllä lämpimässä kesäillassa sopivasti viilennettynä.

Arvio: 72/100

3 kommenttia:

  1. Itsellä tämä olut juuri toimii hyvin saunan jälkeen sekä saunassa. Minä myös löysin vasta pari vuotta sitten tämän oluen ja siitä lähtien se on kuulunut minulla kesäoluisiin. Hienoa, että Suomessa tehdään erilaisia oluita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään myös maistella erikoisemmin maustettuja oluita, kuten koivunmahla lagerit, katajanmarja sourit, koiruoho pilsit, sammal stoutit jne.

      Poista
    2. Totta puhut, sitten on hyvä palata perusoluiden äärelle, kuten esim. pils tai vehnä kun on tehnyt 'erikoisemman' kierroksen :)
      Välillä näistä erikoisemmin maistetuista oluista löytyy semmoisia mihin palaa uudestaan, kuten tämä suvi olut. Saman panimon nokkospils on myös erinomainen ja oikein kesäinen olut.

      Poista