Koyt Gruitbier
Panimo: Jopen Bier
Alkuperämaa: Hollanti
Tyyli: Gruit Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,5 %
Kantavierre: 21,0 °P
Katkeroaineet: 18,0 EBU
Tarjoilulämpötila: 8-10 °C
Maku: Koytin makeaa ja alkoholimaista makua hallitsevat yrtit, mausteet sekä lakritsijuuri. Lisäksi oluesta on tehty myös mallasleipäinen ja tummahedelmäinen.
Tuoksu: Oluen ennen kaikkea yrttimäistä ja mausteista tuoksua voi kutsua myös karamellimaiseksi sekä maltaiseksi.
Ulkonäkö ja koostumus: Olut on suutuntumaltaan täyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Mitä taas tulee oluen ulkoasuun, niin se on kastanjanruskea ja erittäin samea sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka muhkea ja samettinen.
Loppukommentit: Koyt on vuodelta 1407 peräisin olevalla reseptillä valmistettu yrttiolut. Oluessa humala on korvattu keskiaikaisella mausteseoksella. Muita oluessa käytettyjä ainesosia ovat ohra, kaura, vehnä, hiiva sekä vesi.
Arvio: 80/100
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti