13.7.2020

Jopen Koyt

Koyt Gruitbier

Panimo: Jopen Bier
Alkuperämaa: Hollanti

Tyyli: Gruit Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,5 %

Kantavierre: 21,0 °P
Katkeroaineet: 18,0 EBU

Tarjoilulämpötila: 8-10 °C

Maku: Koytin makeaa ja alkoholimaista makua hallitsevat yrtit, mausteet sekä lakritsijuuri. Lisäksi oluesta on tehty myös mallasleipäinen ja tummahedelmäinen.

Tuoksu: Oluen ennen kaikkea yrttimäistä ja mausteista tuoksua voi kutsua myös karamellimaiseksi sekä maltaiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on suutuntumaltaan täyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Mitä taas tulee oluen ulkoasuun, niin se on kastanjanruskea ja erittäin samea sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka muhkea ja samettinen.

Loppukommentit: Koyt on vuodelta 1407 peräisin olevalla reseptillä valmistettu yrttiolut. Oluessa humala on korvattu keskiaikaisella mausteseoksella. Muita oluessa käytettyjä ainesosia ovat ohra, kaura, vehnä, hiiva sekä vesi.

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti