16.7.2020

Laitilan Kakolan Kalpea

Kakolan Kalpea

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: English Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Katkeroaineet: 50,0 EBU
Väri: 9,0 EBC

Maltaat: Pale Ale, Vienna, Wheat
Humalat: Northern Brewer, Galaxy, Cascade, Citra

Maku: Maultaan Kakolan Kalpea on leipämäisen maltainen, viljainen, sitruksinen, hedelmäinen, kukkainen, puinen sekä havumainen. 

Tuoksu: Trooppisen hedelmäisen ja sitrusmaisen tuoksunsa lisäksi oluen aromi on viljainen/leipämäinen sekä hennon minttuinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntuma on puolestaan keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä hieman vetinen. Mitä tulee oluen ulkoasuun, niin se on viljankeltainen ja samea sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka ilmava ja samettinen.

Loppukommentit: Kakolan Kalpea on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan, Panimoravintola Koulun ja kirjailija Reijo Mäen yhteistyössä kehittämä brittihenkinen pale ale. Oluen ideana on tuoda esiin Reijo Mäen etsiväkirjojen luomaa turkulaista maailmankuvaa. Oluen reseptin takana ovat Koulun olutmestari Teija Tuovinen-Laiho ja Laitilan panimomestari Juha Kylä-Kaila.

 ”Lukuisat ovat ne pahat pojat – nämä Kaket, Jaket, Ralet ja Palet – jotka ovat kököttäneet Kakolanmäen pimeässä kivilinnassa. Unelmoiden naama harmaana ja suu kuivana kolmesta asiasta: auringosta, vapaudesta – ja tietysti oluesta. Enää ei Kakolan kallioilla istuta seuraamassa kalenterin lehtien kellastumista ja tiilen vanhenemista. Mutta oluen jano ei ole tästä maailmasta mihinkään kadonnut. Nyt kaikilla kelpo ihmisillä on mahdollisuus nauttia sellaisista olusista, joissa on aivan uudenlaista makua sekä luonnetta. Kuten pale alessa, jonka nimi on ”Kakolan kalpea”. Älä ole venkula! Nauti vapaudestasi!”, kuvailee kirjailija Mäki nimikkotuotettaan.

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti