Pehtoori
Panimo: Kuninkaankartanon Panimo
Alkuperämaa: Suomi
Tyyli: Amber Lager / Vienna
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %
Kantavierre: 10,8 °P
Katkeroaineet: 17,0 EBU
Tarjoilulämpötila: 9-11 °C
Maku: Tunnusomaista Pehtoorin maulle ovat karamellimaltaisuus, makea toffeisuus, hedelmäisyys, hapanomenaisuus, hiivamaisuus, ruohoisuus sekä hento sitruksisuus.
Tuoksu: Aromiltaan olut on erityisesti makea, hapanomenainen ja hieman jopa tunkkainen (suorastaan lambicmainen).
Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on melko kevyt, matalahiilihappoinen sekä hiukan öljymäinen. Oluen runko on kuparinvärinen ja sumea sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka lähes olematon ja pitsimäinen.
Loppukommentit: Pehtoori on valmistettu suomalaisesta pils- ja münchener -maltaasta, saksalaisesta katkero- ja tšekkiläisestä Saaz -aromihumalasta sekä Mustialan omasta vedestä. Tyylikästä etikettiään lukuun ottamatta tämä suodattamaton täysmallaslager ei tehnyt minuun järin suurta vaikutusta.
Arvio: 55/100
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti