7.7.2020

Sonnisaari Aprikosmos

Aprikosmos

Panimo: Sonnisaari Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Kantavierre: 12.9 °P
Katkeroaineet: 88,6 EBU
Väri: 23,8 EBC

Maltaat: Pale, Münich, CaraPale
Humalat: Magnum, Cascade, Citra

Maku: Sonnisaareen Aprikosmos on aprikoosinen, trooppisen hedelmäinen, sitruksinen, makean karamellinen, yrttinen sekä kukkainen Session IPA.

Tuoksu: Oluen tuoksussa tahtipuikkoa heiluttavat aprikoosin ja sitrushedelmän vivahteikkuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntumaa pidin puolestaan keskitäyteläisenä, keskihiilihappoisena sekä hieman öljymäisenä. Ulkoasultaan olut oli oljenkeltainen ja samea sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka paksu, tiivis ja samettinen.

Loppukommentit: Sonnisaari Aprikosmos on aprikoosisoseella maustettu Session IPA. Siitä on olemassa kaksi versiota, joista toisessa - 5,8 % versiossa - Magnum-humala on korvattu Summit-humalalla.

"APRIKOSMOS Sessio IPA "Houston, meillä on olutta". Tuo nimihän on aprikoosisose ruotsiksi mutta suomalaiseen korvaan se kuulostaa aprikoosiselta maailmankaikkeudelta. Itse asiassa se tuoksuu ja maistuukin siltä. Ompa kumma sillä käymistankkiin lisättiin yli 20kg aprikoosisosetta... Tosin taas täytyy hoksauttaa, ettei tämä mikään mehu ole. Taitavasti Summitin, Cascaden ja Citran kanssa painiva aprikoosi (Prunus armeniaca) kesäistää miedon IPAn ja luo nestemäisiä räjähdyksiä kurkunpäähäsi".

Arvio: 61/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti