6.7.2020

Lapin Panimo Josef K.

Josef K.

Panimo: Lapin Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Savuolut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,2 %

Maku: Tämä savustettu lager maistuu paitsi savuiselle, mutta myös leipämäisen maltaiselle, ruohoiselle, makean karamelliselle sekä hiukan turpeiselle.

Tuoksu: Maustaan poiketen oluen tuoksu on myös miedosti hedelmäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä melko öljymäinen. Oluen runko on meripihkanruskea ja samea sen pinnalle muodostuva vaahtokukka todella muhkea ja samettinen.



Loppukommentit: Josef K. on Lapin Panimon ja Lapin Yliopiston Oikeusjuttu-produktion yhteistyössä valmistama käsityöläisolut. Laadultaan se on keskitason olut. Monista hyvistä puolistaan huolimatta Josef K. viehätys ei kestänyt aivan loppuun saakka.

"Kaikkihan pyrkivät lain luo", sanoo Josef K. ja istuutuu seinään nojaten. "Monta vuotta on kulunut, eikä kukaan muu ole minun lisäkseni näiden monien vuosien aikana vaatinut sisäänpääsyä. Miksi ihmeessä ei?" Portinvartija oivaltaa, että miehen loppu on niin lähellä, että tämä tuskin enää kuulee ja hän karjuu tälle: "Kukaan muu ei voinut päästä sisään tätä kautta, sillä tämä portti oli määrätty sinua varten. Ja nyt menen ja suljen sen." (Franz Kafkan tekstin pohjalta, J. Rosenvall).

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti