2.4.2017

Hopping Brewsters Warthog IPA

Hopping Brewsters Warthog IPA

Panimo: Hopping Brewsters
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,4 %

Kantavierre: 13,7 °P
IBU-arvo: 100
Väri: 30 EBC

Humalat: Magnum, Centennial, Citra, Columbus

Maku: Warthog IPA on voimakkaasti humaloitu ja katkera olut. Sen aromi on makean toffeinen, hedelmäinen ja marjamainen sekä yrttisen mausteisesti, sitruksisesti ja havumaisesti humaloitu.

Tuoksu: Sen tuoksu on makuaan myötäillen makea, hedelmäinen ja mausteinen, mutta humaloinniltaan enemmän kukkamainen ja ruohoinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on koostumukseltaan keskitäyteläinen ja sitä seuraava suutuntuma matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen meripihkanväristä ja hieman sameaa runkoa kaunistaa tuuhea ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Warthog IPA on Hopping Brewstersin valmistama olut. Se valittiin Suomen parhaaksi olueksi vuonna 2016, vaaleiden ja keskitummien alejen sarjassa. Tällä kertaa maistelemani olut oli valmistuserää #145 ja päiväyksen perusteella se oli vielä melko tuore sellainen. Se poikkesi monista muista IPA-tyylistä oluista marjamaisen vivahteikkuutensa ansiosta, mikä teki sen makumaailmasta melko jännän. Itse pidin siitä kohtalaisen paljon ja voin suositella sitä varsinkin amerikkalaistyylisestä humaloinnista pitäville oluenystäville.

Erityiskiitokset näistä kahdesta viimeisestä oluesta Hopping Brewstersille ja Rikulle.

Arvio: 76/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti