21.4.2017

Little Creatures Pilsner

Little Creatures Pilsner

Panimo: Little Creatures Brewing (Lion Co.)
Alkuperämaa: Australia

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

IBU-arvo: 40
Väri: 10 EBC

Maltaat: Pilsner
Humalat: Perle

Maku: Little Creatures Pilsner on hieman makea, mausteinen ja kuiva olut. Sen maku on pääasiassa runsaan maltainen ja hedelmäinen, mutta myös tuoreen kukkainen ja hieman katkera.

Tuoksu: Olut on tuoksultaan raikas, hieman sitruksinen ja reilusti maltainen. Myös hedelmäistä ja kevyesti humalaista aromikkuutta on erotettavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on melko kevyt, keskihiilihappoinen ja hieman vetinen. Sen runko on kirkkaan keltainen ja läpinäkyvä sekä sitä koristava vaahtokukka kovin niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Little Creatures Brewing on vuonna 2000 perustettu panimo. Sen pääpaikka sijaitsee Fremantlen kaupungissa Australiassa ja nimi johtaa juurensa J.R.R. Tolkienin "The Hobbit" -kirjoista. Nimen keksi Howard Cearns yksi panimon kolmesta perustajasta. Kirjoissa pienet olennot vaelsivat kapakoista toiseen ja muistuttivat häntä kovasti hiivakäymisestä. Raikkaasta ja kevyestä koostumuksestaan huolimatta olut ei ollut mitenkään poikkeava. Sen makumaailma oli kohtalainen, muttei millään asteella säväyttävä. Se sopii hyvin kesäiseksi janonsammuttajaksi, mutta suurta makunautintoa, siltä on vaikea odottaa.

Arvio: 65/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti