4.4.2017

St. Paul Speciale

St. Paul Speciale

Panimo: Brouwerij Sterkens (Van Den Bossche)
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Maku: St. Paul Speciale on paahtomaltainen, miedosti katkera, makean karamellinen olut. Siinä maistuu lisäksi hedelmäinen, mausteinen ja hiivamainen aromikkuus sekä lyhytkestoinen ja hieman kuiva jälkimaku.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makea, paahteinen ja hedelmäinen. Sen humalointi on lähinnä ruohomaista ja aromi muutoin hiivamaisen mausteinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä liukkaan öljymäinen. Sen runko on väriltään kolamainen ja sitä päällystävä vaahtokukka todella tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Brouwerij Sterkens on perheomisten, vuonna 1651 perustettu mikropanimo. Se sijaitsee Meerin pienessä kaupungissa Pohjois-Belgiassa. Sen valikoimissa on tällä hetkellä 9 eri olutta, joista tänään esittelyssä on St. Paul Speciale. Se on Reinheitsgebot- puhtauslain mukaan ja kuivahumaloinnin avulla valmistettu olut. Se kunnioittaa panimon vanhoja perinteitä ja valmistustapoja. Sen koostumus oli miellyttävä, mutta makumaailma jotenkin liian erikoinen. Itse en pitänyt siitä suuremmin ja siksi annan vain keskiverron pisteytyksen.

Arvio: 65/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti