20.3.2018

Olvi Iisalmi GIN lonkero

Olvi Iisalmi GIN lonkero

Teen nyt poikkeuksellisesti arvion myös lonkerosta, vaikka ne eivät normaalisti olutblogiini kuulu. Sain Olvilta maistoon kaksi heidän uutuustuotettaan, joista toinen oli aiemmin tänään arviointiin julkaistu vehnäale ja toinen perinteinen suomalainen lonkero (kiitos näistä näytteistä Olville).

Olvi Iisalmi GIN lonkero on Olvin sekä palkitun ja käsityönä tislattuja ginejä valmistavan Helsinki Distilling Companyn yhteistyön tulos. Lonkerossa on käytetty ginin lisäksi mm. puhtaita kotimaisia puolukoita, jotka on kerätty pääosin Kainuun metsistä. Siihen ei ole valmistuksen yhteydessä lisätty lainkaan sokeria tai minkäänlaisia säilöntäaineita.

Erittäin puolukkaisen makunsa lisäksi lonkero on juuri sopivasti mausteisen ja yrttisen ginimäinen. Niille jotka pitävät lonkeroista tai siidereistä, uskoisin tämän raikkaan ja voimakas hiilihappoisen janojuoman soveltuvan erinomaisesti.

1 kommentti:

  1. Itse en juurikaan ole hirveästi lonkeron ystävä mutta satuin vaimolta tätä maistamaan ja olipa muuten yllättävän hyvää! Piti myöhemmin ostaa ihan oma tölkki ja fiilistellä. Aito marjaisa maku, ei mitään keinotekoista. Suosittelen minäkin tätä :)
    T:Teemu

    VastaaPoista