13.6.2016

Birrificio del Ducato California Sun

Birrificio del Ducato California Sun

Panimo: Birrificio del Ducato
Alkuperämaa: Italia

Tyyli: California Common
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maltaat: Pilsner
Humalat: German Spalter
Hiiva: Lager

Tarjoilulämpötila: 4-6 °C

Erityistietoa: California Sun on tyylilajiltaan hyvin vanha Steam Beer, jonka valmistus tuli tunnetuksi ennen kaikkea San Fransicon aluella 1800-luvulla (kultaryntäyksen vuosisata). Tuolloin panimoilla ei ollut käytössään kylmälaitteita, joilla olisi voitu kylmentää vierrettä käymistapahtuman yhteydessä, jolloin hiivan piti käydä normaalia korkeammissa lämpötiloissa.

Maku: California Sunissa maistuu runsaan hedelmäinen ja jyvämäisen maltainen aromi sekä yrttinen mausteisuus. Maku on lisäksi melko sitruksinen ja ruohoinen sekä jälkimaultaan hyvin kuiva ja keskikatkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hieman jyväinen ja maissinen sekä raikkaan sitruksinen ja tuoreen hedelmäinen. Tuoksusta erottuu lisäksi hiivaisia nyansseja sekä melko ruohoinen ja yrttinen aromi.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltan olut on hyvin kevyt ja suutuntumaltaan voimakkaasti hiilihappoinen sekä hieman vetinen. Väriltään se on meripihkan keltainen ja vaahtokukaltaan erittäin tuuhea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Jälleen kerran oli ilo päästä maistumaan vanhan ajan tyylin mukaisesti valmistettua olutta. Voin vain kuvitella, millaisia oluita toista sataa vuotta sitten on tarjoiltu. Oluena California Sun oli kohtalaisen miellyttävä ja erittäin helposti nautittava kokonaisuus. Makumaailmaltaan se oli sopivan hedelmäinen ja raikas sekä runsaan maltainen. Koostumus oli turhan kevyt ja vetinen ja tästä syystä runsaampaan täyteläisyyttä olisin jäänyt kaipaamaan. Tällaisia oluita kannattaa maistella jo pelkästään historian havinan vuoksi, siispä ei muuta kuin kohti kauppoja ja olutostoksille...

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti