8.6.2016

Munkebo Ægir Russian Imperial Stout

Munkebo Ægir Russian Imperial Stout

Panimo: Munkebo Mikrobryg
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,4 %

IBU-arvo: 80

Hiiva: American Ale
Humalat: Northern Brewer ja East Kent Goldings
Maltaat: Vienna, Munich, Special B, Paahdettu ohra, Cara-120 ja Black Malt

Tarjoilulämpötila: 10-12 °C

Maku: Munkebo Ægirissa maistuu tumman suklainen ja tumman hedelmäinen aromi sekä kevyt kahvisuus. Se on paahdetun ja tumman maltainen sekä hieman makeasti karamellinen olut.

Tuoksu: Aromiltaan se on paahdetun ja tumman maltainen, tumman suklainen ja hedelmäinen sekä hieman lakritsinen. Alkoholin tuoksu erottuu melko selkeästi voimakkaan humaloinnin kera. Myös hentoa karamellisuutta ja kahvimaisuutta on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on hyvin täyteläinen, erittäin öljymäinen sekä kevyesti hiilihappoinen.Väriltään se on lähes pikimusta ja vaahtokukaltaan melko niukka sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Russian Imperial Stout oli ensimmäinen tanskalaisen Munkebon mikropanimon olut, jonka join. Se oli tyylikäs ja erittäin runsasarominen olut, josta jäi hyvä ensivaikutelma. Kokonaisuus oli toimiva ja se oli hyvin valmistettu olut. Pullossa oli maininta "Brew number 60" eli pienillä määrillä olutta todella valmistetaan. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä heiltä seuraavaksi käsiini saan...

Arvio: 79/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti