11.6.2016

Sori Brewing Havana Gose

Sori Brewing Havana Gose

Panimo: Sori Brewing
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Gose
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

IBU-arvo: 15

Erityistietoa: Gose/Grodziskie on historiallinen, lähes 1000-vuotias oluttyyli, jolle tyypillistä on vehnän käyttö, happamuus sekä matala alkoholipitoisuus.

Havana Gosen maustamiseen on käytetty Himalajan vuorisuolaa, tuoretta minttua sekä limen kuorta.

Maku: Perusmaultaan Havana Gose on erittäin hapan ja hyvin suolainen. Sen maku on runsaan minttuinen ja sitruksisen hedelmäinen sekä kevyesti vehnäisen maltainen.


Tuoksu: Tuoksultaan olut on sitruksisen raikas ja hyvin minttuinen sekä melko yrttinen ja suolainen. Myös kevyttä maltaisuutta on havaittavissa muuten erittäin happaman aromin seasta.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntuma on melko kevyt ja vetinen sekä matalasti hiilihappoinen. Väriltään olut on oranssinruskea ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Sori Brewing kertoo nettisivuillaan, että tämän oluen valmistuksessa heitä on inspiroinut legendaarinen Mojito drinkki sekä Kuuban lämpimät rannat. Tämä väite näkyy hyvin oluen makumaailmassa sekä todella eksoottisessa oluttyylissä. Itse rakastan Mojito drinkkiä, mutta oluessa sitä jäljittelevä makumaailma on aivan liian erikoinen ainakin omaan makuuni. Ehkä en ole vain tottunut tämän tyylilajin oluisiin ja siksi en täysin osaa arvostaa sitä. Kaikesta huolimatta näin erikoinen olut oli ilo juoda ja päästä kokeilemaan.

Arvio: 60/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti