3.6.2016

Hiisi Raivoava Rakki

Hiisi Raivoava Rakki

Panimo: Panimo Hiisi
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,2 %

Kantavierre: 14,3 °P
Katkeroaineet: 65 EBU
Väri: 23 EBC

Tarjoilulämpötila: 8-12°C
Maltaat: Pale ale, Dark ale, Crystal ja Cara
Humalat: Amarillo, Cascade, Chinook, Columbus ja Simcoe

Maku: Raivoava Rakki on makean maltainen ja trooppisen hedelmäinen olut, jossa on metsämarjainen sekä kevyen mausteisteinen aromi. Siinä maistuu lisäksi makea toffeisuus ja karamellisuus sekä runsas havuisuus. Sen jälkimaku on hyvin kuiva ja katkera.

Tuoksu: Oluen aromi on hieman sitruksinen, makean maltainen ja karamellinen sekä sopivan marjainen. Myös havumaisuutta sekä yrttistä mausteisuutta on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on kevyesti hiilihappoinen ja hivenen öljymäinen. Väriltään olut on punaruskea ja vaahtokukaltaan vaalea ja hyvin pitsimäinen.

Loppukommentit: IPA- tyylisten oluiden suosio on tällä hetkellä valtaisaa ja kilpailu erittäin kovaa. Kategoriassaan Raivoava Rakki pärjää kohtalaisesti ja sijoittuu näin ollen keskikastiin. Sen koostumus on sopiva ja tuoksu houkutteleva, mutta itse maku on se, mikä pettää ainakin omasta mielestäni. Itse olisin toivonut hieman yksinkertaisempaa humalointia, mikä olisi voinut parantaa ja selkeyttää kokonaisuutta. Yritystä oluessa oli, mutta lopputulos ei valitettavasti ansaitse 66 pistettä enempää. Plussaa hienosta etiketistä.

Arvio: 66/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti