4.6.2016

Hiisi Aarni

Hiisi Aarni

Panimo: Panimo Hiisi
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,9 %

Kantavierre: 15,8 °P
Katkeroaineet: 82,2 EBU
Väri: 31,4 EBC

Maltaat: Pale Ale, Ruis, Vehnä ja Crystal 100
Humalat: Chinook ja Simcoe

Tarjoilulämpötila: 8-12°C

Maku: Hiisi Aarnissa maistuu makean maltainen ja karamellinen aromi sekä hyvin havuinen ja miellyttävän rukiinen vivahteikkuus. Maku on lisäksi trooppisen hedelmäinen ja pirteän sitruksinen sekä voimakkaasti humaloitu ja hyvin katkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin havuinen ja sitruksinen (lähinnä greippinen) sekä hieman rukiinen ja mausteinen. Tuoksu voi kuvailla lisäksi trooppisen hedelmäiseksi sekä makean karamelliseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen sekä suutuntumaltaan keskihiilihappoinen ja hieman öljymäinen. Sen raparperin väristä ja sameaa runkoa koristaa hyvin tuuhea sekä hivenen kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Hiisi Aarnin mausta poikkeuksellisen (IPA:ksi) tekevät ruishiutaleet. Ne täydentävät hyvin kokonaisuutta sekä antavat oluelle sopivan boostin. Raivoavaan Rakkiin verrattuna rukiisuus sekä selkeämpi humalointi muodostavat paremman kokonaisuuden. Aarni on mielenkiintoinen olut, mutta aivan huippuoluiden kategoriaan se ei kuitenkaan yllä. Jälleen erikoismaininta ja pisteet hienosta etiketistä.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti