19.6.2016

Saimaan Rakkautta ja Anarkiaa

Saimaan Juomatehdas Rakkautta ja Anarkiaa

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Golden Ale/Blond Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Maku: Oluen maku on runsaan hedelmäinen ja pehmeän maltainen. Sen makean karamellinen ja hieman sitruksinen aromi yhdistyy vahvasti yrttiseen ja ruohoiseen kokonaisuuteen. Oluen humalointi on korkeintaan keskiasteista ja jälkimaku hieman kuiva ja katkera.

Tuoksu: Tuoksultaan olut vastaa hyvin pitkälti sen makua. Tuoksu on kuitenkin hieman enemmän sitruksinen ja yrttisen ruohoinen kuin sen maku. Lisäksi maltaisuus on miedompaa.


Ulkonäkö ja koostumus: Tällä lähes keskitäyteläisellä oluella on hieman vetinen ja keskihiilihappoinen suutuntuma. Väriltään se on kullankeltainen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Teemaltaan ja idealtaan olut oli mainio, mutta itse juomana se oli erityisen vaisu. Kun kokonaisuutta tarkastelee, itselleni jäi sellainen tunne kuin olut olisi ollut hieman keskeneräinen tai kiiressä kyhätty kokoon. Suurin ongelma siinä oli valitettavan mieto ja kovin mitäänsanomaton aromi. Myös koostumus oli turhan kevyt ja täyteläisempi suutuntuma olisi tehnyt hyvää. R&A on perusolut, joka ei siis erotu millään lailla niin monien tavallisten oluiden joukosta.

Arvio: 53/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti